maandag, februari 17, 2020

Terugblik op Lunchbijeenkomst met Petra Stienen

Lunchlezing met Petra StienenOp dinsdag 22 januari werd de eerste lunchbijeenkomst van het nieuwe jaar gehouden met als gastspreker Petra Stienen. Het thema was: Vergroot je charisma & krijg meer aandacht voor je verhaal. Dit is tevens de titel van het boek dat  Stienen samen met Maximiliaan Winkelhuis geschreven heeft.

Een groep van bijna 30 personen zaten aan verschillende tafels in het IofC centrum aan de Amaliastraat 10 en werden uitgenodigd om na te denken wie zij een charismatisch persoon vinden. Want wat is charisma eigenlijk?


Charisma is afgeleid van het Griekse woord ’charis’ en betekent gunst, gave of geschenk van de goden. Kun je hier dan invloed op uitoefenen als het een gave is?

Gelukkig wel, want charisma bestaat uit vijf ingrediënten, namelijk authenticiteit, missie en visie, wij-gevoel, taal en stem en lichaamstaal. Winkelhuis, die managementcoach en communicatie- en leiderschapstrainer is, heeft aan deze vijf standaard ingrediënten nog de vijf innerlijke stemmen van charisma toegevoegd.

Deze vijf stemmen zijn:

  1. De spelende stem
  2. De rebelse stem
  3. De lichamelijke stem
  4. De sensuele stem
  5. De invoelende stem

Stienen, die jarenlang als diplomaat gewerkt heeft, diverse boeken geschreven heeft en sinds 2010 professioneel spreekster, coach en trainster is, vertelt over haar eigen persoonlijke ervaringen en hoe zij zich bij Winkelhuis voorbereidde op een internationale panelbespreking die door BBC World werd uitgezonden. Zij had zoveel geleerd, dat zij besloot samen met hem een boek te schrijven om zo iedereen te helpen die een goed verhaal te vertellen heeft.

Tijdens de lunch vulden alle deelnemers  een vragenlijst in om voor jezelf te achterhalen hoe je scoort op de verschillende charismatische onderdelen. Vervolgens kon je jouw score vergelijken met de waarden van een sterk charisma. Dit was niet altijd even makkelijk voor iedereen, want per situatie kun je je anders opstellen, ook als je te maken hebt met verschillende culturen.

Kortom het was een zeer leerzame en interactieve lunchbijeenkomst.

Auteur: Elly Stigter
Foto's: Uyên Lu

 

*************************************************************************************

Sfeerimpressie

Lunchbijeenkomst IofC met Petra Stienen 3 juni 2020 Lunchbijeenkomst IofC met Petra Stienen 3 juni 2020
 

 

Lunchbijeenkomst IofC met Petra Stienen 3 juni 2020 Lunchbijeenkomst IofC met Petra Stienen 3 juni 2020

Lunchbijeenkomst IofC met Petra Stienen 3 juni 2020
 Lunchbijeenkomst IofC met Petra Stienen 3 juni 2020
 

Lunchbijeenkomst IofC met Petra Stienen 3 juni 2020Lunchbijeenkomst IofC met Petra Stienen 3 juni 2020 Lunchbijeenkomst IofC met Petra Stienen 3 juni 2020