woensdag, maart 18, 2020

* Alle IofC activiteiten zijn per direct tot nader order geannuleerd!

Tijd van bezinning!

De wereld staat op zijn kop na de toespraak van onze minister-president op 16 maart 2020. Het coronavirus uit het Chinese Wuhan houdt de hele wereld, en dus ook Nederland, nu nog sterker in zijn greep.

Iedereen krijgt ineens te maken met vergaande maatregelen die ons dagelijks veilige leven flink beïnvloeden. We moeten sociale contacten vermijden, werken zoveel mogelijk thuis. We nemen daarbij onze verantwoordelijkheid om anderen niet te besmetten. IofC heeft in dit opzicht ook diverse maatregelen genomen om de veiligheid van de medewerkers en vrijwilligers te borgen. 

Voor het eerst beseffen we dat de impact van zo´n virus vele malen groter dan wij tot nu toe voor mogelijk hebben gehouden. We denken aan degenen die noodgedwongen in quarantaine zitten of op dit moment een behandeling moeten ondergaan. Maar ook aan mensen die in hun familie- of vriendenkring  dierbaren hebben verloren.

In deze tijd van crisis zien we vanuit IofC ook een kans. De kans om stil te staan bij onszelf, ons te bezinnen op onze eigen normen en waarden. De kans om onze creativiteit aan te boren, initiatieven te ontplooien om samen iets positiefs te ondernemen of gewoon elkaar te helpen met praktische dingen, uiteraard met in achtneming van de geldende regels.

Voor maart en april had IofC een aantal activiteiten gepland die niet door kunnen gaan. Maar waar mogelijk zetten we deze in virtuele vorm voort. Hoe dat in zijn werk gaat, zullen we op onze website melden.

Voor nu volgen we het advies en de voorschriften van de Rijksoverheid en het RIVM op. Zodra er hierin veranderingen komen, laten we dat zo snel mogelijk weten. Hou onze website, Facebookpagina en Twitter in de gaten voor de meest actuele informatie.

We hopen dat wanneer de omstandigheden het toelaten, we elkaar weer fysiek een hand of omhelzing kunnen geven. Voor nu een hartelijke ‘digitale hug’ voor iedereen!

Pas goed op jezelf en anderen!

Uyên Lu
Communicatie coördinator
Namens het team van Initiatives of Change Nederland