maandag, december 29, 2014

Samen werken voor Toxxscan

Ingrid Franzon

Je zou niet een chemicus hoeven te zijn om boodschappen te kunnen doen! Maar het is tegenwoordig moeilijk om betrouwbare informatie over producten te vinden. Als consument wil je weten: ‘Is dit product veilig voor mij en mijn kinderen?’

Voedingsdeskundige Ingrid Franzon uit Zweden weet dat bepaalde chemicaliën de gezondheid schaden. In haar praktijk ziet ze daar voorbeelden van. De uitdaging is te weten waar die chemicaliën zich bevinden.

In 2011 startte ze met anderen een internationaal project onder de naam EnviroHealthMatters. Sindsdien heeft een internationaal team van onderzoekers en experts hard gewerkt aan een database die gevaarlijke chemicaliën kan opsporen: de Toxxscan. Deze database is een instrument dat consumenten kan helpen veilige keuzes te maken en het zal producenten aanmoedigen veiliger alternatieven te bedenken.

Ingrid Franzon en haar team zijn een campagne begonnen om meer bekendheid aan het project te geven. Geef je op voor de Toxxscan nieuwsbrief en volg hen op Facebook en Twitter. Ook financiele bijdragen voor de verdere ontwikkeling en verspreiding zijn nodig.

Zie voor meer informatie de pdf hieronder en op deze site  'Milieu, voedsel en gezondheid'.