donderdag, november 29, 2018 - 18:00
Wil jij bij deze avond zijn? Geef je op via het online registratieformulier (klik hier)!
 

OKaft van het boek Verborgen Veerkrachtp 10 december is het 70-jarige jubileum van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Alle landen van de Verenigde Naties hebben zich gebonden aan deze verklaring voor mensenrechten waarvan de basis vrijheid, gerechtigheid en vrede zijn. In aanloop naar het jubileum en om stil te staan bij het belang van mensenrechten organiseert Initiatives of Change Nederland een avond met Uyên Lu. Zij is een van de honderdduizenden Vietnamezen die vanaf 1979 de communistische dictatuur in hun land ontvluchtten. In kleine bootjes zochten zij de vrijheid. Twee jaar geleden besloot ze haar ervaringen op te schrijven, om ze niet te vergeten. Op donderdagavond 29 november vertelt Uyên Lu haar verhaal in het centrum van IofC aan de Amaliastraat in Den Haag.


Verborgen Veerkracht

IUyên Lu n 1979 vlucht Uyên Lu uit haar vaderland Vietnam om te ontsnappen aan de communistische dictatuur.  In haar boek Verborgen Veerkracht beschrijft ze levendig en gedetailleerd haar jeugd tijdens de Vietnamoorlog, het leven onder de communistische dictatuur van Vietnam, haar drie vluchtpogingen, de uiteindelijke redding door een Nederlands schip en haar inburgering in Nederland.

In 1980 kwam zij als 16-jarige met vele anderen in Nederland aan. Na een succesvolle integratie kreeg ze een goede baan in het bedrijfsleven, trouwde een medebootvluchteling, kreeg twee prachtige kinderen en was bovendien nog als vrijwilliger actief in een aantal organisaties. Maar toen gebeurden er dingen in haar leven die haar raakten op een manier die ze niet kende. Ze voelde dat de tijd gekomen was iets te doen met haar vluchtervaringen. Ze meldde zich aan bij de opleiding 'Ervaringsgericht Psychosociale Therapie', omdat ze anderen graag wilde helpen hun trauma’s te verwerken. Maar al gauw realiseerde ze zich dat ze eerst zichzelf moest helpen en de opleiding hielp haar weer een heel mens te worden.

Met de wijsheid en het inzicht die haar ervaringen haar gegeven hebben, helpt ze nu als psychosociaal therapeut mensen met vergelijkbare trauma’s. En, overtuigd als ze is van de waarde van vrijheid, vecht ze onvermoeibaar voor mensenrechten in haar geliefde Vietnam.


Programma

Je bent op donderdagavond 29 november vanaf 18:00 welkom om binnen te lopen. Het programma begint om 18:30. Uyên Lu zal haar verhaal vertellen en er is  Vietnamese muziek. Ook zijn er Vietnamese hapjes en drankjes. Het officiële programma wordt om 20:30 afgesloten waarna er ruimte is om verder te praten met de deelnemers en de spreekster.

Uyên Lu’s boek is tijdens de avond te koop voor €20. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting De Veerkracht en de Vietnam Human Rights Foundation.


Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het online formulier. Deelname aan deze avond is gratis. Donaties om de kosten van de avond te dekken, zijn welkom.
 

Praktische informatie

Dag: donderdag 29 november 2018
Tijd: 18:00 inloop, Vietnamese hapjes en drankjes;18:30 start programma en 20:30 napraten met een drankje
Locatie: Centrum Initiatives of Change, Amaliastraat 10, 2514 JC Den Haag