zondag, maart 18, 2018 - 12:00 to 17:00

Ga op 'Wereldreis door eigen stad' georganiseerd voor en door Hagenaars. Met de Wereldreis wil de gemeente bewoners met elkaar verbinden. Culturele en religieuze instellingen, wijk- en activiteitencentra en maatschappelijke ondernemers openen hun deuren. Doe mee met workshops, stadswandelingen en rondleidingen. De organisaties openen hun deuren met als doel om met elkaar kennis te maken, in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Het is een dag vol nieuwsgierigheid, laagdrempelige ontmoetingen en vooral veel plezier.

Kijk voor meer informatie op de website van Wereldreis door eigen stad.


Centraal Ontmoetingsplein Hofplaats

De Hofplaats bij het Spui is het centrale ontmoetingsplein en opstapplaats voor de wereldreis. Een symbolische plek omdat hier de grondwetbank staat met artikel 1 van de Nederlandse Grondwet: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke geval en gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."
  
Op het ontmoetingsplein is er de mogelijkheid om onder het genot van een gratis kopje koffie en muziek met elkaar in gesprek te gaan met organisaties.


Waarom deze dag?

De Wereldreis door eigen stad wordt georganiseerd vanwege de Internationale dag tegen racisme en discriminatie. Op deze dag, jaarlijks op 21 maart, wordt wereldwijd extra aandacht gegeven aan dit maatschappelijke probleem.