vrijdag, oktober 12, 2018 - 17:30

Ben je erbij? Meld je aan door een email te sturen (klik hier)!
 

Op vrijdagavond 12 oktober organiseert Initiatives of Change in samenwerking met Ben de Vries de workshop 'Smaken en ideeën voor een plantaardige maaltijd'. Tijdens deze workshop ontdek je (meer) over plantaardige smaken en producten om een lekkere, vullende maaltijd te koken. Samen met Ben en andere deelnemers ga je onder meer met producten aan de slag zoals sojasaus, miso, verse tofu, verse tomaten en shiitakes. Je proeft dat de ene tofu niet de andere is en dat sojasaus ook buiten de oosterse keuken een echte smaakmaker is.

Tussendoor leer je meer over verschillende technieken en principes. Hoe werken de vijf verschillende basissmaken samen? Hoe kun je met plant- aardige ingrediënten de vijfde smaak, umami, toevoegen? Hoe wordt tofu gemaakt en waarom is het zo populair in Azië?
 

Programma

Vanaf 17:30 is de inloop en het programma start om 18:00. We beginnen met een proeverij welke ook dient als een lichte maaltijd. Vervolgens gaan we aan de slag met recepten koken en aan het einde eten we wat we gezamenlijk gekookt hebben, op. De avond eindigt om 21:00.
 

Over Ben

BenBen de Vries is sterrenkundige en werkt als data-wetenschapper. Al meer dan tien jaar besteedt hij een groot deel van zijn vrije tijd aan het experimenteren met nieuwe gerechten. Als hij naast zijn werk niet in de keuken te vinden is, kijkt hij achter zijn computer kookfilmpjes op YouTube en bladert door kookboeken.

Hij volgde kookcursussen in Italië en leerde fermenteren in Amersfoort. In zijn gerechten combineert hij technieken uit de Japanse, Indiase, Mediterraanse en Arabische keuken.
 

Aanmelden

Je kunt je voor deze workshop opgeven door een mail te sturen naar de Ben de Vries. Er is plek voor maximaal 6 deelnemers, dus wees er snel bij. De bijdrage voor de ingrediënten is €15.
 

Praktische details

Dag: vrijdag 12 oktober 2018
Inloop: vanaf 17:30
Programma: 18:00 - 21:00
Locatie: centrum IofC, Amaliastraat 10, Den Haag
Meenemen: 15 euro (contant), schort en zin om nieuwe dingen te proeven.