donderdag, mei 28, 2020

Zomerconferenties te Caux

Anders dan gewoonlijk maar ze gaan door: de conferenties in het internationale conferentiecentrum van IofC in het plaatsje Caux, vlak boven Montreux in Zwitserland.

Het andere zit hem er in dat ze deze keer online plaats vinden. Daarmee is het veel gemakkelijker om deel te nemen: je hoeft niet naar Zwitserland te reizen. Voor deelname wordt een bijdrage gevraagd, waarvan je zelf de hoogte kunt bepalen.

In de inleiding op het zomerprogramma staat o.a.:

Nu de beperkende maatregelen versoepeld worden moeten we de koppen bij elkaar steken om acties te bedenken en praktische wegen te vinden naar een  rechtvaardiger, vreedzamer en duurzamer wereld. Het online Caux Forum kan je de handvatten aanreiken die je door deze tijd van verandering en onzekerheid kunnen loodsen en het kan je in verbinding brengen met een wereldwijd netwerk van veranderaars, om elkaar te steunen en van elkaar te leren. 

Het thema van deze zomerserie is ´Samen vorm geven aan de toekomst´

Er zijn dit jaar vier conferenties.

Thema’s zijn: Leiderschap voor een veerkrachtige economie en Leiderschap voor een morele vernieuwing in de economie.
 

We zijn nu allemaal in de ban van de gezondheidscrisis. Die overschaduwt de nog grotere crisis van het klimaat. Misschien biedt deze tijd een kans om op een nieuwe manier over de toekomst na te denken.
 

De behoefte aan creatief leiderschap is groot. Honderden jongeren die de afgelopen jaren mee hebben gedaan aan het Caux Peace and Leadership Programme zijn de initiatiefnemers van deze conferentie, die bedoeld is voor jongeren en voor wie jong van hart is.
 

Het gaat er om vertrouwen op te bouwen, om te werken aan samenhang in een wereld die bolstaat van polarisatie en fragmentatie. Het gesprek met elkaar aangaan kan helpen om individuen en gemeenschappen dichter bij elkaar te brengen.
 

Het programma kan bestaan uit sprekers, gespreksgroepen, webinars en tijden van stilte.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.