Samenstelling bestuur
 

Lotty WolvekampC.W.M. Wolvekamp, Voorzitter, is geboren op 30 maart 1953 te Nieuwer-Amstel als de eerste en enige dochter na drie zoons. Haar ouders hadden zich net in het betaalde beroepsleven gestort na jaren onbezoldigd fulltime met Morele Herbewapening (MH) te hebben gewerkt. Haar jeugd en school heb ik doorgebracht in Roosendaal in Brabant. Sinds 1971 (met onderbreking van de studiejaren) is zij fulltime medewerkster met IofC/MH., met Nederland als standplaats en betrokken bij activiteiten in het buitenland. In de 70er jaren was ze betrokken bij de wederopbouw van het IofC team in Canada van Quebec tot British Columbia. Spannende tijden toen de nationalistische Parti Quebecois aan de macht kwam in de provincie Quebec, de spanningen tussen Frans- en Engelstaligen hoog opliep en de oorspronkelijke bevolking, de Indianen, bijna in opstand kwam. IofC was nauw betrokken bij het bruggen bouwen tussen de diverse bevolkingsgroepen. In de 80er jaren was ze betrokken bij de wederopbouw van IofC teams in Argentinië en Uruguay, kort na de Falkland/Malvinas oorlog. 'De gevolgen van oorlog en dictatuur zo nabij meemaken is iets dat je leven diep verandert.' In 1989 maakte ze deel uit van een IofC-missie naar Thailand. Op het programma stond o.a. bezoeken aan twee Cambodiaanse vluchtelingenkampen. IofC was gevraagd cursussen te geven om ‘van vijanden vrienden te maken’.
 

Hennie de PousHennie G. de Pous – de Jonge, Secretaris, is geboren in 1947 te Amsterdam. Ze werkte sinds 1969 met Initiatives of Change (IofC), dat tot 2001 Morele Herbewapening (MH) heette, en heeft verschillende functies bekleed nationaal en internationaal. Vanaf 1975 was zij medeverantwoordelijk voor het programma van MH/IofC in Nederland, redacteur van de nieuwsbrieven en vanaf 1998 van de website. Van 1989 tot 1999 combineerde zij dit werk met een parttime baan op een basisschool in de binnenstad van Den Haag. Vanaf 2002 was zij actief in de internationale communicatiegroep van IofC. Van 1 oktober 2008 tot 1 oktober 2012 was ze lid van het internationale bestuur (de International Council) van Initiatives of Change, waarvan de laatste twee jaar verantwoordelijk voor 'Partnerschap met andere organisaties' en het VN kantoor van Initiatives of Change Internationaal in Genève.

In september 2005 verscheen van haar hand bij Kok in Kampen een geschiedenis van Oxfordgroep, Morele Herbewapening en Initiatives of Change in Nederland sinds 1924, getiteld Reiken naar een nieuwe wereld. En in 2009 de Engelstalige versie Reaching for a new world, uitgave Caux Books, Zwitserland. Sinds 2016 heeft zij haar directe betrokkenheid bij de activiteiten van IofC in Nederland ingeruild voor een adviserende en ondersteunende rol. Haar interesses waren en zijn onder andere politiek, Europa, natuur en milieu, religie en hoe de saamhorigheid in de samenleving te bevorderen. Hennie de Pous-de Jonge is getrouwd met Johannes de Pous, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen.
 

Foske ToonstraFoske Toonstra, Algemeen bestuurslid. 
Foske werkt als adviseur in het sociaal domein. 
 

Mariëlle Schothorst-HoekstraMariëlle Schothorst-Hoekstra, Algemeen bestuurslid, is 1982 in Zaanstad geboren. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen. 
Mariëlle heeft in Amsterdam pedagogische wetenschappen gestudeerd. Na haar studietijd is ze voor twee jaar gaan reizen en werken met Initiatives of Change ( IofC). Ze heeft in 2005 deelgenomen aan het project Action for Life. Hierna is ze betrokken geweest bij het opzetten van een Action for Europe en heeft ze meegeholpen met het organiseren van conferenties in Caux. Na deze twee jaar heeft ze haar leven als professional in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) verder opgepakt. Ze is nu GZ- psycholoog en werkzaam bij Stichting Centrum’45, het landelijk behandel- en expertisecentrum op het gebied van psycho-trauma. Ze werkt met individuen en gezinnen die getraumatiseerd zijn vanwege geweld, oorlog of andere ingrijpende ervaringen. 

Mariëlle ervaart dat haar betrokkenheid bij IofC en haar werk als psycholoog heel goed bij elkaar passen. Voor haar inspireren en verrijken beide werelden elkaar.
 

Arjen Schots

Arjen Schots, Algemeen Bestuurslid, is in 1959 in Koog aan de Zaan geboren. Hij is opgegroeid in Zaandijk en verhuisde in 1977 naar Wageningen om Planteziektenkunde te gaan studeren. In 1983 is hij afgestudeerd en in 1988 gepromoveerd aan de toenmalige Landbouwuniversiteit. Momenteel is hij werkzaam als universitair hoofddocent aan Wageningen Universiteit waar hij het geven van onderwijs combineert met onderzoek naar het effect van parasitaire wormen op het immuunsysteem.
Van 1988-1995 was hij betrokken bij organisatie van ronde tafel gesprekken, in het centrum van IC in Caux, Zwitserland, over ons milieu, klimaat en voedselvoorziening. Hij ervaart dat het gedachtengoed van IC onmisbaar is in de discussie rond deze thema’s

Arjen is getrouwd en heeft twee volwassen dochters.