Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Team

De mensen achter Initatives of Change Nederland

Het Kernteam

Willem Jansen

Programma coördinator

Ik herken mijzelf zeer in de slogan van Initiatives of Change: ‘Bruggen van vertrouwen bouwen’. Mensen bij elkaar brengen over de scheidslijnen van religies en culturen heen, vind ik prachtig. 

Stuur een email naar Willem

Projecten
Uyên Lu

Communicatie coördinator

De kernwaarden van Initiatives of Change sluiten naadloos aan bij mijn eigen waarden. Binnen de stichting ben ik sinds 2019 verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie.

Stuur een email naar Uyên

Projecten

Sinds 2020 werk ik actief mee met het driejarige project ‘Geloven in Mensenrechten @75’ en geef ik vanaf 2023 vorm aan het nieuwe project ‘Op Zoek Naar Stilte’. Verder ondersteun ik collega’s in het kernteam bij projecten zoals ‘Women Connect’ en ‘Het Verleden Helen’. In het verleden heb ik meegewerkt aan projecten zoals Buro EU, Doe Groen!, Casa Amalia, Geloven in Groen, Interfaith Conference, Wereldvoedseldag.

Shereen Siwpersad

Communicatie medewerkster

Shereen werkt sinds 2019 voor IofC Nederland. In de rol van projectondersteuner en communicatie -medewerker, helpt ze bij het organiseren van IofC activiteiten, beheert de social media en schrijft/vertaalt artikelen, verslagen, nieuwsbrieven, en meer.

Stuur een email naar Shereen

Projecten

Shereen werkt momenteel aan het uitbreiden van het project Women Connect, een netwerkgroep voor en door vrouwen. Ook ondersteunt ze bij het project Geloven in Mensenrechten. Verder heeft ze een grote interesse in het Nederlands koloniaal verleden en zoekt partners om rondom dit thema initiatieven op te zetten. In het verleden was ze betrokken bij het project Doe Groen!

Lotty Wolvekamp

HR & financiën 

Sinds 1971 (met onderbreking van de studiejaren) ben ik fulltime medewerkster bij IofC, met Nederland als standplaats en betrokken bij activiteiten in het buitenland.

 

Stuur een email naar Lotty

Kaan Tu

Webmaster

Kaan is sinds 2021 werkzaam bij iofc Nederland. Hij was verantwoordelijk voor de migratie van de website, en momenteel beheert hij de website en overziet hij het archiveringsproces. Kaan volgt de Master East-Asian Studies aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Adviseurs Kernteam

Hennie de Pous - de Jonge

Advies en ondersteuning

Sinds 2016 heeft zij haar directe betrokkenheid bij de activiteiten van IofC in Nederland ingeruild voor een adviserende en ondersteunende rol. Zij schreef Reiken naar een nieuwe wereld over de geschiedenis van IofC sinds 1924.

Stuur een email naar Hennie

Johannes De Pous

Advies en ondersteuning

Sinds mijn middelbare schooltijd ben ik fulltime betrokken bij IofC. Ik heb ruim 30 jaar gewerkt en gewoond in het Nederlandse centrum van IofC in Den Haag. Ben lid geweest van het bestuur en ben nu adviseur.

Stuur een email naar Johannes

Bestuur

C.W.M. Wolvekamp, Voorzitter

Lotty Wolvekamp is geboren op 30 maart 1953 te Nieuwer-Amstel als de eerste en enige dochter na drie zoons. Haar ouders hadden zich net in het betaalde beroepsleven gestort na jaren onbezoldigd fulltime met Morele Herbewapening (MH) te hebben gewerkt. Haar jeugd en school heb ik doorgebracht in Roosendaal in Brabant. Sinds 1971 (met onderbreking van de studiejaren) is zij fulltime medewerkster met IofC/MH., met Nederland als standplaats en betrokken bij activiteiten in het buitenland. In de 70er jaren was ze betrokken bij de wederopbouw van het IofC team in Canada van Quebec tot British Columbia. Spannende tijden toen de nationalistische Parti Quebecois aan de macht kwam in de provincie Quebec, de spanningen tussen Frans- en Engelstaligen hoog opliep en de oorspronkelijke bevolking, de Indianen, bijna in opstand kwam. IofC was nauw betrokken bij het bruggen bouwen tussen de diverse bevolkingsgroepen. In de 80er jaren was ze betrokken bij de wederopbouw van IofC teams in Argentinië en Uruguay, kort na de Falkland/Malvinas oorlog. 'De gevolgen van oorlog en dictatuur zo nabij meemaken is iets dat je leven diep verandert.' In 1989 maakte ze deel uit van een IofC-missie naar Thailand. Op het programma stond o.a. bezoeken aan twee Cambodiaanse vluchtelingenkampen. IofC was gevraagd cursussen te geven om ‘van vijanden vrienden te maken’.

Jan-Jelle de Meijer, secretaris

Jan-Jelle de Meijer, Secretaris, is in 1984 in Naarden geboren en woont tegenwoordig, samen met zijn vriendin, in Zaandam. Jan-Jelle heeft Bedrijfskunde en Agribusiness gestudeerd aan de HAS in den Bosch en heeft vervolgens een Master Marketing aan de VU in Amsterdam gedaan.Na zijn studietijd is hij als service- en projectmanager gaan werken bij Aurum Europe, waar producten en diensten ontwikkeld worden om voor consumenten en organisaties erergieverbruik inzichtelijk te maken. Hij hoopt met deze rol smeermiddel voor de energietransitie te bieden.Jan-Jelle kwam al jong in aanraking met Initiatives of Change en heeft meerdere conferenties in Caux bezocht, waar hij onder andere geholpen heeft een parallelle jeugdconferentie te organiseren. Verder heeft hij in Nederland deelgenomen aan verschillende IofC activiteiten en trainingen.

Terezia Haselhoff, Algemeen bestuurslid

Terezia is geboren en getogen in het toenmalige Tsjechoslowakije. In 2002 is zij naar Nederland verhuisd. Ze is getrouwd en heeft twee tienerdochters. Terezia heeft haar eerste opleiding gevolgd in Technology and Fashion in Slowakije, gevolgd door een opleiding in Commerciële Economie in Amsterdam. Ze werkte voor diverse kleine en grotere kledingbedrijven, waaronder PVH (Tommy Hilfiger). Sinds 2018 werkt ze bij Fair Wear Foundation als Country Manager voor Tunesië. Daarnaast is ze brand liason en adviseur in CSR (duurzaamheid en mensenrechten).

Mariëlle Schothorst-Hoekstra, Algemeen bestuurslid,

Mariëlle Schothorst-Hoekstra, geboren in 1982 in Zaanstad, is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze studeerde pedagogische wetenschappen in Amsterdam, werkte twee jaar met Initiatives of Change, en hielp bij het organiseren van conferenties. Nu is ze GZ-psycholoog bij Stichting Centrum ’45, waar ze getraumatiseerde individuen en gezinnen behandelt. Ze vindt dat haar werk bij IofC en als psycholoog elkaar verrijken.

Arjen Schots, Algemeen Bestuurslid en Vice Voorzitter

Arjen Schots, geboren in 1959 in Koog aan de Zaan, verhuisde in 1977 naar Wageningen om Planteziektenkunde te studeren, promoveerde in 1988 en is nu universitair hoofddocent aan Wageningen Universiteit. Van 1988 tot 1995 organiseerde hij ronde tafel gesprekken in Caux, Zwitserland, over milieu, klimaat en voedselvoorziening. Hij vindt het gedachtengoed van IC onmisbaar in deze discussies. Arjen is getrouwd en heeft twee volwassen dochters.

Foske Toonstra, Algemeen bestuurslid. 

Foske werkt als adviseur in het sociaal domein.

Raad van Toezicht

Maarten de Pous

Maarten de Pous (Aalsmeer, 1941) koos na zijn HBS-B eindexamen in 1959 voor Initiatives of Change (IofC) in plaats van een studie in Delft. Van 1959 tot 1968 werkte hij in de VS aan film- en theaterprojecten voor IofC en bouwde contacten op in Arizona en New Mexico. Terug in Nederland organiseerde hij activiteiten en conferenties, en van 1986 tot 2007 was hij Europees Coördinator van de Caux Round Table. Hij is nu adviseur voor de Caux Round Table en Caux Initiatives for Business.

Luc Alderliesten

Na mijn afstuderen in Tandheelkunde in Utrecht in 1988 raakte ik geïnteresseerd in het gedachtegoed van Initiatives of Change na een cursus in Engeland in 1986. In 1993 vestigde ik me als tandarts in Zeist en trouwde in 1994 met Karina Begthel. Tussen 1996 en 2001 was ik actief in de redactie van de nieuwsbrief Ander Nieuws en organiseerde jeugdactiviteiten. Sinds 2004 zit ik in de Raad van Toezicht. Ik waardeer de vernieuwing en open sfeer binnen de organisatie.