Overslaan en naar de inhoud gaan

Shereen Siwpersad

Shereen Siwpersad

Mijn naam is Shereen Siwpersad, en ik ben sinds 1 april werkzaam bij Initiatives of Change. Ik maakte kennis met de organisatie toen ik een presentatie gaf over Nederlandse directheid voor Casa Amalia. De warme, open sfeer en het samenkomen van verschillende culturen vond ik inspirerend. Kort erna ging aan de slag bij IofC als communicatiemedewerker en projectondersteuner.

Hiervoor doceerde ik Nederlands en Engels in het middelbaar- en volwassenonderwijs. Als NT2 docent in multicultureel Den Haag heb ik kennis gemaakt met mensen uit alle uithoeken van de wereld, en zelf ben ik het product van vele culturen. Mijn (voor)ouders kwamen van India naar Suriname, en van Suriname naar Nederland. En misschien reis ik nog wel verder! Bruggen bouwen van vertrouwen, en bruggen bouwen tussen culturen, daar kan ik me helemaal in vinden.

Zelf ben ik geïnteresseerd in uiteenlopende thema’s over klimaat, vrede, en rechtvaardigheid. Tijdens mijn opleiding heb ik me veel beziggehouden met het interculturele dialoog, dieren- en mensenrechten, en de herdenking van het slavernijverleden en de Holocaust in wereldliteratuur. Ik heb een MA Engels en MPhil Literatuurwetenschappen afgerond aan Universiteit Leiden.

Vanaf 1 april zet ik mijn communicatieve vaardigheden in ter versterking van het IofC team. Ik bied ondersteuning aan mijn collega’s bij het bedenken, coördineren en uitvoeren van projecten. Verder zal ik me bezighouden met alles rondom communicatie, van het redigeren van interviews tot het verzorgen van de nieuwsbrieven.

 

Stuur een email naar Shereen