Overslaan en naar de inhoud gaan

In Memoriam

woensdag, 24 augustus, 2022

'Zolang je hoopt, vindt het leven voor jou een nieuwe taak'

Predikant Jilles de Klerk typeerde haar in zijn preek als een markante, kleurrijke, intelligente en gedreven vrouw. Iemand van wie je direct onder de indruk bent. Een vrouw met een missie, die een appèl op je deed. Daarvan getuigden ook haar zoon Peter en dochter Elisabeth in hun toespraken. De kleinkinderen vulden aan met herinneringen aan hun lieve en originele oma.   

 

 

dinsdag, 07 juni, 2022

In memoriam: Tjitske Hoekstra

102 jaar is ze geworden. Tjits Hoekstra, voor velen tante Tjits. Tot op het laatst bleef ze actief betrokken in gedachten, gebed en correspondentie bij haar familie, vrienden en kennissen in binnen- en buitenland. Zo stond het op de rouwkaart. Zo wordt ze herinnerd.

 

 

donderdag, 20 september, 2018

In memoriam: Mohamed Sahnoun

Mohamed Sahnoun is overleden. De oud- ambassadeur van Algerije in Bonn, Washington, bij de VN in New York, in Parijs en Rabat stierf na een langdurige ziekte op 19 september op 86-jarige leeftijd. Hij was een politieke gevangene tijdens de oorlog in Algerije in 1957 en vertelt in zijn boek ‘Mémoire blessée – gewonde herinnering’ de ongekende lijdensverhalen van de gevangenen, vooral door de hun aangedane folteringen. Ik was blij dat ik een voorwoord mocht schrijven voor dit boek, fantastisch om te lezen, absoluut, maar het was ook uiterst schokkend te lezen over het onbeschrijflijk en nodeloos lijden door mensen aangedaan aan hun gelijken. Zijn boek beschrijft ook de steun die door mannen en vrouwen van verschillende achtergronden (burgers, religieuzen, militairen) wordt gegeven, mensen die met gevaar voor eigen leven solidair waren met hen die op de vrijheid wachtten.