Overslaan en naar de inhoud gaan

Over ons

Initiatives of Change is een wereldwijde beweging voor en door mensen die zich willen inzetten voor een betere wereld.

Over Ons

Initiatives of Change (IofC) is in hoofdzaak een vrijwilligersorganisatie met een losse organisatiestructuur. Het is een netwerk van mensen met een gedeelde overtuiging: verandering in de wereld begint bij jezelf. Een klein aantal betaalde krachten, een kring vrijwilligers en een groep actief betrokkenen en vrienden dragen gezamenlijk het werk en de initiatieven van IofC in Nederland. Vaak werken zij in teams.

Lees meer hier.

 

 

Een rechtvaardige, vreedzame en duurzame wereld waaraan iedereen op zijn eigen wijze een gewetensvolle bijdrage kan leveren: daar streeft IofC naar. Wij zijn ervan overtuigd dat er een verband bestaat tussen persoonlijke en maatschappelijke verandering. Positieve verandering in persoonlijke motieven en gedrag draagt bij aan een positieve ontwikkeling in de wereld.

Iedereen kan bijdragen aan een betere wereld en het goede voorbeeld geven. Mensen die op zoek zijn naar hun rol hierin willen wij ondersteunen, inspireren en met elkaar verbinden. IofC biedt ruimte voor ontmoeting, reflectie en het delen van ervaringen. De uitdaging is om goede voornemens om te zetten in actie.

IofC daagt iedereen uit om bij te dragen aan een betere wereld en de verandering die men in de samenleving wil zien zelf voor te leven. Dat begint volgens ons met een eerlijke kijk op onze motieven en gedrag. Maar hoe doe je dat?

Een vast moment van stilte en reflectie kan ons hierbij helpen. Door te luisteren naar wat er in ons leeft en na te gaan welke acties we willen nemen, groot of klein.

Lees meer hier.

In 1920 ontstond de Oxford Groep (OG), die in 1938 veranderde in Morele Herbewapening (MH) om de militaire herbewapening in Europa tegen te gaan. In 1946 werd een conferentiecentrum in Caux, Zwitserland opgericht voor naoorlogse verzoening.

In de jaren 1960 reisde MH met musicals en theater om positieve verandering te inspireren. De eerste Caux Round Table voor verantwoord ondernemerschap vond plaats in 1986.

Gezinsconferenties met intergenerationele thema's begonnen in 1970 in Nederland en Caux. In 1990 ontwikkelde MH initiatieven voor vrijheid en democratie in Oost-Europa. In 2001 werd MH Initiatives of Change (IofC).