Hennie de Pous- de Jonge

Hennie de PousSinds 1969 werk ik fulltime met Initiatives of Change (IofC). Van 1989 tot 1999 combineerde ik dit werk met een parttime baan op een basisschool in de binnenstad van Den Haag.

Na mijn opleiding (Christelijke Kweekschool, Emmen, hoofdakte 1969) werkte ik als vrijwilliger  voor kortere en langere periodes in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Vanaf 1975 ben ik medeverantwoordelijk voor het programma van IofC in Nederland en redacteur van de nieuwsbrieven en de website. In Caux, Zwitserland, was ik tot 2008 betrokken bij de organisatie van internationale conferenties, onder andere op het gebied van vredesopbouw, en interreligieuze en interculturele dialoog.

Van 1 oktober 2008 tot 1 oktober 2012 was ik lid van de International Council van IofC, vanaf 2010 verantwoordelijk voor 'Partnerschap met andere organisaties'  en het VN kantoor van Initiatives of Change Internationaal in Genève.

In september 2005 verscheen van mijn hand bij Kok in Kampen een geschiedenis van Oxfordgroep, Morele Herbewapening en Initiatives of Change in Nederland sinds 1924, getiteld Reiken naar een nieuwe wereld. In 2009 verscheen de Engelse versie ervan onder de titel: Reaching for a new world.

In de herfst van 2008 was ik betrokken bij een internationale Initiatives of Change conferentie over voedsel, gezondheid en duurzaamheid, die plaats vond nabij Bologna, Italie. Een van de uitkomsten van die conferentie was de oprichting van EnviroHealthMatters, waarvan ik vol overtuiging aandeelhouder geworden ben.

Ik ben getrouwd met Johannes de Pous en heb drie volwassen kinderen.