Levensverhalen

Levensverhalen kunnen inspireren, bemoedigen en uitdagen. Van oudsher besteedt IC daarom veel aandacht aan deze persoonlijke verhalen. Sinds 2008 nodigt IC jaarlijks een aantal mensen uit om tijdens een bijeenkomst te vertellen over belangrijke gebeurtenissen in hun leven, over beslissingen en dilemma's en over datgene wat hun leven richting en zin geeft. Hieronder treft u deze verzameling levensverhalen aan. Voor informatie over komende bijeenkomsten kunt u op de Agenda kijken.

woensdag, 19 mei, 2021

Om haar pols draagt Christina Wambrauw de armband van haar oma.

woensdag, 04 september, 2019

Suresh Vazirani is de voorzitter van IofC International, de vereniging waar IofC Nederland lid van is. Mary Lean uit Engeland praat met hem.

woensdag, 12 december, 2018
Lezing Uyen op 29 november 2018.

Waarom ben je gevlucht? Een vraag uit interesse, welgemeend. Makkelijk gesteld ook. Maar de Vietnamese Uyên Lu weet uit ervaring hoe moeilijk hij te beantwoorden is. In aanloop naar 70 jaar Universele Verklaring van de Mensenrechten deelde Uyên Lu haar ervaringen met ruim veertig aanwezigen op het centrum van Initiatives of Change. Ook presenteerde ze er haar pas verschenen boek over haar levensverhaal.

dinsdag, 27 juni, 2017
Lothy Bouwe-Day

Je levensverhaal is persoonlijk. Iets voor binnenshuis, voor familie hoogstens. Waarom zou je dat op een zaterdagmiddag voor een gehoor van ruim negentig mensen, vrienden en onbekenden, vertellen? De Surinaams-Nederlandse Lothy Bouwe-Day stelt de vraag en beantwoordt hem: omdat haar levensverhaal niet alleen van haar is. ‘Ik ben een nazaat van een grote familie. Mijn verhaal is dat van tal van Afro-Surinamers.’

woensdag, 22 juni, 2016
Rob Overdijkink

Oud-kapitein Rob Overdijkink vertelt zijn levensverhaal bij IofC. Een terugblik op dertig dienstjaren bij Shell Tankers, de oorlog in Zuid-Oost Azië en zijn huwelijk en gezinsleven dat hem door al die jaren heen een houvast van liefde en vertrouwen heeft gegeven.

dinsdag, 10 mei, 2016
Peter Gordijn

Na vijf uitzendingen in Afghanistan en Mali verliet Apache-piloot Peter Gordijn het leger en begon boeken te schrijven. In het centrum van IofC vertelde hij op 20 april over deze opmerkelijke verandering in zijn leven, de dilemma's die hij tegenkwam en zijn persoonlijke groei. Een avond over 'gewapende en innerlijke conflicten.'

woensdag, 13 april, 2016

‘Strijder’ betekent zijn naam en vechten is wat Mpanzu Bamenga al zijn hele leven doet. Voor een beter leven voor hemzelf en zijn familie. Voor gelijke rechten voor iedereen. En voor waardigheid voor mensen bij wie dat soms ver te zoeken is. 30 maart vertelde de jurist en politicus zijn levensverhaal bij Initiatives of Change.

vrijdag, 22 mei, 2015

Het levensverhaal van Monica Bouman is het verhaal van twee werelden, of eigenlijk dat van een derde wereld, maar die bestaat niet meer.

dinsdag, 14 april, 2015
Spreker voor levensverhalen

Het levensverhaal van theoloog Ari van Buuren. Over onthechting, strijd, verwondering en compassie.

dinsdag, 07 april, 2015
Hamzeh Zeid Kailani, Xalestijnse Nederlander, kreeg op 2] april 200] de Koninklijke onderscheiding van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.De heer en mevrouw Wieger en Paulien Rozema, beiden werkzaam voor ISKB, hadden een receptie voor Hamzeh georganiseerd in het kantoor van die stichting. Ze hadden geregeld dat Hamzeh’s

Imam Hamzeh Zeid-Kailani heeft zich zijn leven lang ingezet voor dialoog tussen moslims, christenen en joden.

Pagina's