Overslaan en naar de inhoud gaan

Hennie de Pous – de Jonge

Hennie de Pous – de Jonge

Hennie G. de Pous – de Jonge is geboren in 1947 te Amsterdam. Ze werkte sinds 1969 met Initiatives of Change (IofC), dat tot 2001 Morele Herbewapening (MH) heette, en heeft verschillende functies bekleed nationaal en internationaal. Vanaf 1975 was  zij medeverantwoordelijk voor het programma van MH/IofC in Nederland, redacteur van de nieuwsbrieven en vanaf 1998 van de website. Van 1989 tot 1999 combineerde zij dit werk met een parttime baan op een basisschool in de binnenstad van Den Haag.

Vanaf 2002 was zij actief in de internationale communicatiegroep van IofC. Van 1 oktober 2008 tot 1 oktober 2012 was ze lid van het internationale bestuur (de International Council) van Initiatives of Change, waarvan de laatste twee jaar verantwoordelijk voor 'Partnerschap met andere organisaties' en het VN kantoor van Initiatives of Change Internationaal in Genève. 

In september 2005 verscheen van haar hand bij Kok in Kampen een geschiedenis van Oxfordgroep, Morele Herbewapening en Initiatives of Change in Nederland sinds 1924, getiteld Reiken naar een nieuwe wereld. En in 2009 de Engelstalige versie Reaching for a new world, uitgave Caux Books, Zwitserland.

Sinds 2016 heeft zij haar directe betrokkenheid bij de activiteiten van IofC in Nederland ingeruild voor een adviserende  rol.

Haar interesses waren en zijn onder andere politiek, Europa, natuur en milieu, religie en hoe de saamhorigheid in de samenleving te bevorderen.

Hennie de Pous-de Jonge is getrouwd met Johannes de Pous, heeft drie kinderen en vijf kleinkinderen.

 

Stuur een email naar Hennie