Overslaan en naar de inhoud gaan

Johannes de Pous

Johannes de Pous

Na mijn middelbare school en het vervullen van mijn militaire dienstplicht heb ik mijn werkzame leven voor IofC gewerkt. Voor het merendeel in Nederland maar ook in Engeland, India, Libanon, Kenia, Ethiopië, Eritrea en Zimbabwe. Via mijn ouders ben ik in aanraking gekomen met deze beweging: zij waren er sinds de jaren dertig van de vorige eeuw actief bij betrokken.

De aantrekkingskracht van IofC voor mij zit onder andere daar in dat het een enorme potentie heeft (laten zien) om mensen te bewegen een nieuwe kijk op zichzelf en de samenleving aan te nemen, waardoor er op kleine schaal en soms op grote schaal veranderingen plaats vinden die er toe doen. Daarnaast heeft mij altijd aangesproken de grote verscheidenheid aan mensen, uit allerlei milieus, die er bij betrokken zijn.

Met mijn vrouw en drie kinderen heb ik 33 jaar gewoond in het centrum van IfC in Den Haag. Samen met anderen was ik verantwoordelijk voor dat centrum en de activiteiten die van daaruit worden georganiseerd. Na jarenlang lid geweest te zijn van ons bestuur, waarvan de laatste vijf jaar als secretaris, ben ik daar in april 2015 uitgestapt. Ook ben ik dertien jaar lid geweest van het bestuur van de Zwitserse stichting die het conferentiecentrum in Caux runt. 

Sinds 2010 wonen mijn vrouw en ik in Dieren waar wij al fietsend en wandelend geregeld de kans nemen om van de natuur te genieten. Ik zie mijn rol binnen IofC vooral als een ondersteunende. Onder andere als lid van het kernteam kan ik daar invulling aan geven. Ook ben ik ben nog lid van de financiële commissie en adviseur van het bestuur. 

 

Stuur een email naar Johannes