Overslaan en naar de inhoud gaan

Casa Amalia

Den Haag is een bruisende stad die studenten aantrekt uit  binnen- en buitenland. In totaal studeren er maar liefst 28.500 studenten aan hoger onderwijsinstellingen in Den Haag waarvan 4000 uit het buitenland. Deze instellingen zijn onder andere Institute of Social Studies (Erasmus Universiteit), de Haagse Hogeschool, Leiden Universiteit Campus Den Haag, Inholland en het Koninklijk Conservatorium. 

Als je vanuit een ander land naar Nederland komt om te studeren, komt er veel op je af. Alle vanzelfsprekendheden zoals je huis, vrienden, baan en sportvereniging(en) veranderen in één keer. Erg leuk en uitdagend, maar het kan zijn dat je ook behoefte hebt aan geborgenheid en een ankerpunt dat vertrouwd voelt. Dit is wat samenkomt in het initiatief Casa Amalia dat vanaf februari elke zondagavond van 17:00 tot 22:00 plaatsvindt in het centrum van Den Haag aan de Amaliastraat 10.

Casa Amalia biedt een thuis weg van huis aan internationale studenten. Het is een plek waar je andere (internationale) studenten van verschillende instellingen en (internationale) vrijwilligers uit Den Haag en omstreken ontmoet. Er is een keuken waar je samen kunt koken en eten, er is een huiskamer met banken en  de mogelijkheid om films te kijken op groot scherm. Oftewel: alle ingrediënten zijn aanwezig om er gezamenlijk een gezellig thuis van te maken.

 

 

We zien je graag terug op Amaliastraat 10 Den Haag. Deelname is kosteloos. Stuur ons een mailtje zodat we weten dat je langs komt: willem.jansen@iofc.nl.

Je kunt ons ook vinden op Facebook voor de meest actuele data:

https://www.facebook.com/Casa-Amalia-Home-for-students-across-cultures-1...

Casa Amalia is een initiatief van Haastu, Initiatives of Change Nederland en IFES

 

Voor vragen of meer informatie neem contact op met Willem Jansen.