Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat maakt jou een leidster?

Datum

De derde bijeenkomst van Women Connect

‘Op deze prachtige zaterdag, ontdekken en ervaren, uit elkaars leven, wat maakt jou, als vrouw, een vrouwelijke leider. Welk stijl neem je aan en wat zou beter bij je passen?
Heel bijzonder om dit te ontdekken. Koester je vrouwelijkheid.’

 

 

Aldus de inspirerende woorden van een deelneemster, die op 14 mei de derde bijeenkomst van Women Connect bijwoonde op de Amaliastraat 10. Het was wederom een fijne bijeenkomst, met als thema Vrouwelijk Leiderschap.

Welke leiderschapsrollen vervul jij? Durf jij jezelf een leidster te noemen? Welke leidsters inspireren jou? En wat zijn ‘typische’ kwaliteiten die bij vrouwelijke leidsters horen?

Zomaar een aantal vragen die aan bod kwamen. Een boeiende collage over beroemde leidsters, het leiderschapsmodel van Hersey en Blanchard en een leiderschapstest vormden een mooie aanleiding voor een productief gesprek. De bijeenkomst werd afgesloten met een heerlijke lunch verzorgd door Elly Stigter.

Andere deelneemsters schreven: ‘Tijdens de ontmoeting namen wij de gebruikelijke clichés over vrouwelijke managers onder de loep. Aan de hand van persoonlijke voorbeelden hebben wij onze eigen leiderschapsdilemma’s geanalyseerd en onze inzichten met elkaar gedeeld.’ En: ‘De sfeer was heel huiselijk. Het was een leuke kennismaking met actieve vrouwen die graag een bijdrage willen leveren aan de samenleving.’  En ook: ‘Het geeft mij energie om hieraan mee te doen. Een soort cadeautje.’

Met dank aan Vanisha Baksoellah, voor het meedenken en helpen opzetten van deze bijeenkomst!

De volgende Women Connect bijeenkomst staat gepland op 9 juli 2022. Het thema volgt nog. Wil je deze bijwonen? Meld je dan hier aan!