Overslaan en naar de inhoud gaan

Uyên Lu

Uyên Lu

Mijn naam is Uyên Lu. Ik ben op 2 juli begonnen als communicatie coördinator bij IofC Nederland. Hoewel ik nog maar kort in deze functie ben, ben ik goed bekend met IofC. Sinds 1999 ben ik betrokken als vrijwilliger bij de stichting. Eerst als lid van de gezinswerkgroep en later zes jaar lang als lid van raad van toezicht.

Ik heb 28 jaar lang in het bedrijfsleven gewerkt. Hierin bekleedde ik verschillende functies zoals projectleider, campagne coördinator, desk accountmanager en marketeer. Nadat ik de studie ervaringsgerichte psychosociale therapie in mijn vrije tijd heb afgerond, ben ik in 2015 met een eigen praktijk gestart als psychosociaal therapeut.

In mijn vrije tijd bekleed ik verschillende vrijwillige bestuursfuncties. Zo ben ik lid van het hoofdbestuur van de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers, lid van het bestuur van Stichting de Veerkracht en voorzitter van de Stichting Vietnam Human Rights Foundation.

In 2018 heb ik in eigen beheer een boek uitgegeven met mijn levensverhaal getiteld ‘Verborgen veerkracht’. Het boek gaat over mijn eerste elf levensjaar tijdens de Vietnam- oorlog, vijf jaar onder het communistische regiem, de drie pogingen om dit schrikbewind per boot te ontvluchten en mijn nieuwe leven als zestienjarige in Nederland.

Bij IofC Nederland ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie van de interne en externe communicatie van de stichting en voor de uitvoering van de communicatieplanning. Ik ben ook betrokken bij de effectieve inzet van de communicatiekanalen, voor de distributie van elektronische en papieren nieuwsbrieven en overig drukwerk.

 

Stuur een email naar Uyên