Overslaan en naar de inhoud gaan

Willem Jansen

Willem Jansen

Mijn naam is Willem Jansen. Per 1 september 2015 zet ik mij in als programmacoördinator voor Initiatives of Change in Nederland. Ik herken mijzelf zeer in de slogan van Initiatives of Change: ‘Bruggen van vertrouwen bouwen’. Mensen bij elkaar brengen over de scheidslijnen van religies en culturen heen, vind ik prachtig. Het liefst doe ik dat door praktische vormen van samenwerking rond maatschappelijke thema’s zoals segregatie, duurzaamheid en mensenrechten. In de afgelopen vier jaar heb ik samen met het IofC-team die interreligieuze en interculturele diapraxis vorm gegeven met bijvoorbeeld het Mapping project, het Geloven in Groen-project en het verleden helen (Healing History) project.

Een deel van de ontmoetingen vindt plaats in verschillende delen van Den Haag. Het pand aan de Amaliastraat biedt een veilige ruimte waar mensen op verhaal kunnen komen. Het is elke keer weer leuk mensen op die prachtige locatie te kunnen ontvangen. Intussen leer ik ook het internationale netwerk van IofC te kennen. Samenwerken met andere IofC zusterorganisaties in het kader van een internationaal project, het Trustbuilding Signature Programme, zie ik als een interessante klus voor de komende tijd

Vóór mijn periode bij IofC woonde en werkte ik samen met mijn partner in Pakistan en van 2009-2014 samen met mijn gezin in Kenia. In Kenia leerde ik alvast een dynamisch IofC-team kennen dat nu enthousiast meedraait in het internationale project rond vertrouwen bouwen tussen verschillende culturen en religies. In die periode bereidde ik mijn proefschrift voor over de rol van mensenrechten in een superdiverse wijk van de Keniaanse hoofdstad Nairobi, Eastleigh. Moslims en Christenen geven daar via het zakendoen en praktische hulp aan vluchtelingen vorm en inhoud aan wat ik diapraxis ben gaan noemen.      

 

Stuur een email naar Willem