Willem Jansen

Willem JansenMijn naam is Willem Jansen.  Per 1 september 2015 zet ik mij in als programmacoördinator voor Initiatives of Change in Den Haag.  Van 2009-2014 werden mijn partner Heleen Joziasse en ik  als predikant uitgezonden naar Kenia. We werkten daar als docent voor de St. Paul’s University. Ik hield mij daar academisch en praktisch bezig met de Islam en de verhoudingen tussen christenen en moslims. De interesse voor de interreligieuze dialoog bracht ons eerder al voor langere tijd in Rawalpindi, Pakistan toen we werkten voor het Christian Study Centre.

Als gezin (met Floor, nu bijna 16, en tweeling Linde en Lieven, bijna 12) hebben we een aantal keer tijdens ons verlof vanuit Kenia op de Amaliastraat mogen bivakkeren. We genoten van de gastvrijheid en de mensen die er werkten. Al  eerder, vóór Kenia,  had ik prettig samengewerkt met IofC vanuit Stichting Stek, voor Stad en Kerk vanuit de Parkstraat, net om de hoek bij de Amaliastaat. Met IofC heb ik zodoende al jaren contact. Hennie de Pous heeft ons zelfs in de Keniaanse theevelden opgezocht en ons met de Keniaanse tak van IofC in contact gebracht. De ‘Imam (Ashafa) en de Pastor (James)’, hoofdpersonen uit een IofC project, hebben met ons samengewerkt in  een Somalische wijk van Nairobi.  Eenmaal terug in Nederland ben ik zo heel organisch in het werk van IofC gerold.

Binnen IofC Nederland ga ik aan de slag met programma’s rond interculturele dialoog, ‘mapping’-projecten en mensenrechten. ‘Bruggen van vertrouwen bouwen’ in mijn eigen leven, binnen Den Haag en ver daarbuiten, dat is mijn passie.