Overslaan en naar de inhoud gaan

Raad van Toezicht

L. Alderliesten
Zeist

Geboren op 2 april 1965 in Dordrecht. In 1983 VWO-diploma behaald in Zwijndrecht. Aansluitend studie Tandheelkunde in Utrecht leidend tot afstuderen in 1988.

Naar aanleiding van een cursus voor studenten die plaatsvond in Tirley Garth, Engeland in 1986, raakte ik serieus geïnteresseerd in het gedachtegoed van toen Morele Herbewapening. Vooral de maatstaf van de eerlijkheid sprak me erg aan. Opvallend was de open en eerlijke sfeer die de conferentie kenmerkte. Diezelfde sfeer vond ik bij andere activiteiten van MH die ik daarna bezocht. Regelmatig was er contact met fam. De Pous in Den Haag en fam. Burger in Utrecht.

In 1993 vestigde ik me in Zeist als tandarts en in 1994 trouwde ik met Karina Begthel.

In de periode van 1996 tot 2001 maakte ik deel uit van de redactie van de nieuwsbrief van Morele Herbewapening genaamd Ander Nieuws. Verder hielp ik mee met organisatie van een aantal jeugdactiviteiten zoals een Visiting Course van Foundations for Freedom in de Oekraïne in de zomer van 1996 en een winterconferentie in Caux in winter 1996/1997.

Vanaf 1997 werden er drie zoons geboren in huize Alderliesten en werd ik ook 1 dag in de week huisman. Dit hield mij zo bezig dat ik de overstap van Morele Herbewapening naar Initiatives of Change in 2001 van een afstand gevolgd heb. Vanaf 2004 heb ik het contact weer wat kunnen aanhalen door zitting te nemen in de Raad van Toezicht van de Nederlandse Stichting Initatives of Change. Wat me daarbij is opgevallen is dat er veel vernieuwing en professionalisering plaatsvindt in het bestuur van Initiatives of Change in Nederland. Het is een genot te zien wat er allemaal gebeurt in deze club die me zo aan het hart gaat. De sfeer is open en includerend en dat vormt een contrast met andere verenigingen waar ik ervaring mee heb.

Met zo’n bruisend bestuur zie ik de toekomst voor IC met vertrouwen tegemoet.

M. de Pous
Leidschendam

Maarten de Pous (Aalsmeer 1941), is getrouwd met Elisabeth Davey en heeft drie volwassen kinderen. Na zijn eindexamen HBS-B in 1959 besloot hij zich volledig in te zetten voor Initiatives of Change. Hij was van plan dat jaar in Delft te gaan studeren, maar voelde zich toch meer aangetrokken door het programma van IofC en de mogelijkheid een aandeel te hebben in het bouwen van bruggen tussen mensen.

Van 1959 tot 1968 was hij werkzaam in de Verenigde Staten. Allereerst maakte hij deel uit van een internationale groep van honderdvijftig mensen die op Mackinac Island in Michigan een hypermoderne film-en TV Studio bouwden, als onderdeel van het daar gevestigde IofC conferentiecentrum. Vervolgens werkte hij o.a. als assistent-cameraman mee aan de productie van vele speelfilms en documentaires die het gedachtengoed van IofC uitdroegen. Daarna heeft hij met verschillende IofC toneelstukken door Amerika gereisd als deel van het ondersteunende team.

Verder was hij enkele jaren actief in de staten Arizona en New Mexico, waar hij veel contacten opbouwde en onderhield met zowel jongeren als ook de leiders van de oorspronkelijke bewoners (Native Americans).

Terug in Nederland heeft hij zich eerst beziggehouden met het organiseren van activiteiten en conferenties voor gezinnen en daarna voor mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven. Van 1986 tot 2007 was hij Europees Coordinator van de Caux Round Table, een internationaal netwerk van leidinggevende mensen uit het bedrijfsleven, dat een vrijemarkteconomie voorstaat die gebaseerd is op sociaal, ethisch en moreel verantwoord gedrag van alle betrokkenen.

Hij is nu adviseur van de Caux Round Table en Caux Inititives for Business. Link