Overslaan en naar de inhoud gaan

Geloven in Mensenrechten

Op weg naar 75 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens op 10 december 2023 in het Vredespaleis Den Haag

‘Geloven in Mensenrechten@75: op weg naar 75 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens’ is de titel van een nieuw programma van Initiatives of Change Nederland (IofC). Met dit programma wil IofC het enthousiasme aanwakkeren voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). In de aanloop naar het 75-jarig jubileum op 10 december 2023 organiseren we verschillende evenementen die in het teken staan van universele mensenrechten en hoe deze rechten ons allemaal raken.

Precies 75 jaar geleden begonnen leden van de Verenigde Naties (VN) een intercultureel dialoog over universele mensenrechten en wat het betekent om als individu, geboren als mens, rechten te hebben. VN afgevaardigden met uiteenlopende achtergronden en wereldbeelden stemden op 10 december 1948 voor de Universele Verklaring. Deze verklaring heeft miljoenen mensen geïnspireerd en een wereldwijde beweging op gang gezet. De dialoog over wat de universele mensenrechten nu eigenlijk inhouden blijkt levendiger dan ooit.

In de aanloop naar het eindfestival Faith in Human Rights op zondag 10 december 2023 in het Vredepaleis in Den Haag, organiseert IofC Nederland diverse events samen met een aantal Hogescholen, Universiteiten en andere maatschappelijke organisaties om het thema Mensenrechten in alle facetten te belichten. 
 

Programma in 2022

Klik hier voor het verslag van het Faith in Human Rights Festival op 8 december 2022

 

In opdracht van Initiatives of Change Nederland maakten studenten International Creative Business een promotiefilmje voor Faith in Human Rights. Den Haag is de meest gesegregreerde stad van Nederland en tegelijkertijd een stad van vrede en recht. Wat kunnen we hiermee? Join the conversation. Fight for human rights!